Dr. Szabó Gyöngyi

Neurológus, Pszichiáter - Budapest

Szakterület: Neurológia, pszichiátria

Rendelő: Budapest

Bemutatkozás:

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomáztam 1987-ben.

Az egyetem neurológiai klinikáján 1993-ban tettem szakvizsgát neurológiából, ahol a klinikai munka mellett, a tudományos és oktatói munkában is részt vettem.

1999-ben az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézetben pszichiátriaiából szereztem szakvizsgát, ahol 1996-2000 között folytattam gyógyító munkát.

Érdeklódési területem a neuropszichiátriai kórképek lettek elsősorban. Főorvosként az ideggyógyászati szakrendelési munka mellett több mint 20 éve magánklinikákon is mindkét területen aktívan részt veszek.

4 év szakmai tapasztalatot szereztem evészavaros serdülők kezelésével a Vadaskerti Alapítványi Kórház Szakambulanciáján.

10 éve vagyok egy alapítványi, demens , főként Alzheimer kórós betegeket ellátó intézet ideggyógyász főorvosa , ahol a betegellátás mellett, dolgozói képzéseket tartok és a  hozzátartozói ismeretterjesztő, segítő csoportfoglalkozások tartása is a munkám része.

2004 óta veszek részt klinikai vizsgálatokban, jelenleg is, vizsgáló orvosként vagy vizsgálat vezetőként (Parkinson kór, Sclerosis multiplex, Migrain, Szorongásos kórképek, Major Depresszió)

2016 óta vagyok a Magyar Alvásszövetség Munkatársa. Itt a szakorvosi feladatok mellett, ami elsősorban az alvászavarok és az ezekkel összefüggő mentális betegségek, rendszeresen tartok tudományos eladásokat ebben a témakörben.

2014-2016. Két év külföldi munkatapasztalat Sédországban. Az umeåi egyetem gyakorló klinikáján Luleåban , mint neurológus specialista ritka neurológiai kórképek diagnózisa és kezelése volt a feladatom.

2017 a Tündérhegyi Európai Pszichoterápiás Képzésben vettem részt.

A magas szintű gyógyító munka alapja, az empatikus orvosi magatartás mellett a folyamatos képzések és nemzetközi ismeretek integrálása a mindennapi gyakorlatban.

Gyakran találkozunk folyamatosan aggódó betegekkel es ezeknek a betegeknek a nagy része a mindent elborító szorongás miatt nehezen tud dolgozni.

A terápiás módszer a páciens klinikai állapotától és igényétől is függ.