Bőrgyógyászat
A bőrgyógyászat (dermatológia) a bőr egészségével kapcsolatos szakterület. A bőr az emberi test legelső védelmi vonala ezért épsége fontos a kórokozókkal szembeni védekezésben.
Gasztroenterológia
A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik szakága, mely a nyelőcső, a gyomor és bélrendszer, valamint a máj, a hasnyálmirigy, az epehólyag- és epevezeték betegségeivel foglalkozik.
Reumatológia
A reumatológia a mozgás szervrendszerének ízületeken kívüli részeinek (inak, izmok, szalagok), valamint a gerinc elváltozásainak konzervatív, nem műtéti kezelésével foglalkozik.
Szemészet
A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Pszichiátria
A pszichiátria az orvostudomány azon ága, amely a központi idegrendszer magasabb rendű működéseinek betegségeivel ill. zavaraival foglalkozik.
Neurológia
A neurológia, magyarul az ideggyógyászat a központi (agy és gerincvelő) és környéki ((az ezekből kiinduló, egész testet átszövő érző, mozgató és vegetatív) idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozó orvosi szakma.
Kardiológia
A kardiológia a belgyógyászat azon szakága, mely a szív – és érrendszeri betegségekkel foglalkozik. A kardiológia a szív- és érrendszer betegségeinek megelőzését, diagnosztikáját és kezelését foglalja magába.
Diabetológia
A diabetológia a szervezet szénhidrát anyagcseréjével, a cukoranyagcsere betegségeivel foglalkozó orvosi szakág.
Belgyógyászat
A belgyógyász szakorvos elsősorban a belső szervek kóros elváltozásaival, a belgyógyászati betegségek megelőzésével, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük